Köp Sommardäck hos NordenDäck

Snart är våren här och det är dags att sätta på sommardäck på bilen.

Behöver du nya sommardäck så tycker vi att du ska kolla in vår site NordenDäck’s breda utbud av sommardäck med hög kvalitet till absoluta vrakpriser!

Hur vet jag att jag behöver nya sommardäck?

Har dina sommardäck några år på nacken eller om du åker väldigt mycket bil är det säkert dags att byta, dessa är saker du kan kontrollera:

DOT Märkning
DOT Märkningen visar när dina sommardäck är tillverkade. Är däcken över 5-6år så börjar dem bli hårda och torra vilket leder till försämrat grepp och ökad chans för punktering.

Däckmönster
Däckmönstret måste enligt lag vara minst 1,6mm men vi rekommenderar att byta sommardäck när mönstret är under 3mm då stoppsträckan och chansen för vattenplaning ökar väsentligt.

Snedslitna
Många kör med felaktiga hjulinställningar eller för lågt / högt däcktryck vilket leder till att körbanan på däcket ändras och gör att däcket slits felaktigt. Kolla noga så dina sommardäck har mönster över hela körbanan.

Handla sommardäck på internet

Handla däck på nätet har många fördelar, bl.a så är det ett betydligt större sortiment än hos en liten däckverkstad. Sedan så blir ju priserna betydligt lägre då internethandlare köper in större partier och behöver inte ha en fysisk butik. Den enda nackdelen med att köpa sommardäck på internet är att det tar några dagar innan du får dina nya däck, men är du ute i god tid så gör du oftast en mycket bättre affär på sommardäck än hos din lokala däckverkstad.

Kolla gärna in några av dessa domäner:

, , , , ,